Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Dit zijn de voordelen van een rhododendronhaag

Een rhododendron haag kom je in steeds meer tuinen tegen. De belangrijkste voordelen: een haag van een haag van rhododendrons biedt privacy, is wintergroen, vraagt weinig onderhoud en trakteert je jaarlijks op prachtige bloemen.

Aanleg

Een rhododendron haag kun je in principe het hele jaar door aanplanten. We adviseren echter het voorjaar of de herfst. Dan kunnen de planten goed wortelen en is de zon niet zo sterk. Rhododendrons stellen hoge eisen aan de zuurgraad van de grond en de plek (bij voorkeur half schaduw).

Privacy haag van rhododendrons

Ongestoord genieten van het buitenleven? Een rhododendron haag biedt volop privacy. Afhankelijk van de soort rhododendron behoort een maximale hoogte van 2,5 meter tot de mogelijkheden.

Rhododendron haag

Rhododendronhaag wintergroen

Een rhododendron blijft het hele jaar door mooi groen. Je uitzicht is daardoor altijd prachtig. Zelfs in de wintermaanden als het sneeuwt en het vriest.

Onderhoud

Rhododendrons zijn sterke planten. Als je ze op de juiste manier plant, heb je er jarenlang weinig omkijken naar. Soms is het nodig om te snoeien. We raden sowieso aan om uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit bevordert de groei.

Prachtige bloemen

Een rhododendron haag is het gehele jaar door een blikvanger. Maar in het voorjaar is het pas echt een plaatje. Eens per jaar trakteert de rhododendron je op een bloemenzee in jouw favoriete kleur. Door meerdere soorten te combineren in de haag creeër je een prachtig boeket.

Voor iedere tuin

Je hoeft geen grote tuin te hebben om van een rhododendron haag te kunnen genieten. Ook met een paar planten creëer je al een mooie afscheiding. De combinatie van meerdere maten geeft een speels effect.

Rhododendronwal

Bij een rhododendronwal zorgt het grondwerk al voor een deel van de verhoging. Het voordeel daarvan is dat je ook met kleinere rhododendrons de privacy garandeert. De wal kun je na 1 jaar volledig laten dichtgroeien, maar als je iets meer geduld hebt kun je ook voor 2 of 3 jaar kiezen. Dan ben je goedkoper uit. Op onze kwekerij in Lunteren kun je verschillende proefopstellingen bekijken, die het verschil in aanplantmogelijkheden mooi laten zien.

Samenvatting

Rhododendrons zijn zeer geschikt voor toepassing in een haag. De natuurlijke afscheiding blijft het gehele jaar groen. De maximale hoogte van een haag van rhododendrons is ongeveer 2,5 meter. Eens per jaar staat de rhododendron haag volop in bloei. Genieten!